Wheelstriping

Gezien op een website, leek een reflecterende wheelstriping me een mooie aanvulling voor mijn FJR. Geeft in ieder geval een stuk meer zijdelingse zichtbaarheid en dus wat extra veiligheid voor in donkere dagen.


Product

Wheelstriping.


Installatie

De streepjes bestaan uit vier delen die samen een cirkel maken: hiermee is het eenvoudiger te aan te brengen is de claim. Dat klopt wel, maar als je een mooi resultaat wilt is het aanbrengen nog best een klus.

De strepen kun je in verschillende breedtes bestellen, en ik heb een set van 6mm breed genomen. Op zich geen slechte keus, maar smaller is waarschijnlijker makkelijker aan te brengen: omdat de rand waarop geplakt moet worden een lichte holling heeft, is het plakken best een prutswerkje.
Belangrijk is om de zaak goed nat te hebben als je de stickers aanbrengt, want in een keer goed is er niet bij. Ik moest elke keer nog loshalen en schuiven voor het naar mijn zin zat. Let op dat je de stickers helemaal goed passend hebt. Ik had in een sticker een paar bubbels laten zitten omdat ik verwachtte dat die er met drogen uit zouden trekken: dat gebeurt absoluut niet.
Na het aanbrengen moet je de motor zeker een paar uur laten staan, want zolang de stickers nat zijn kunnen ze er net zo hard weer afschuiven (beetje jammer van het werk). De volgende dag kon ik zo wegrijden, en de stickers zitten er nog op.

TIP:
Omdat ik dus in één strip bubbels had moest die er weer af, maar als de lijm droog is, plakt die dus erg goed: afhalen is niet makkelijk. Wat bij mij het beste werkte was de sticker verhitten (met een föhn of verfstripper, let wel op dat je je band niet te heet laat worden): als de sticker goed warm is wordt de lijm weer zacht en kan je de sticker in één stuk er weer schoon aftrekken.


Leverancier

Motorsticker


Ervaring

Het eindresultaat