Top Sellerie zadel

Het standaard zadel van Yamaha is behoorlijk comfortabel, en met name voor de bijrijder moet het erg goed zijn. Ik ben echter nooit bijrijder, en heb meer te maken met het rijder deel.

Waar ik me een beetje aan begon te ergeren was dat het rijders deel nogal wat ruimte geeft voor schuiven: op langere ritten begon ik onbewust te zoeken naar de ideale zithouding: naar voor of naar achter en toch niet lekker zitten.

Ben daarom op zoek gegaan naar een vervangingszadel. Na enig zoeken uiteindelijk voor een zadel van Top-Sellerie gekozen.

Alternatieven:

  • Corbin (duur!)
  • Bagster (geen positieve referenties gezien)
  • Yves Moillo (vond ik niet mooi)

Product

Top Sellerie zadel Groot comfort type 1.
Gel vulling voor en achter

Aanbiedingsprijs: 245 euro


Installatie

Het zadel wordt thuisbezorgd, installatie is simpel: standaard zadel eraf, rubberen stoppen onder het standaard zadel verwijderen en aanbrengen in het nieuwe zadel. Nieuwe zadel erop.

Het resultaat hieronder.


Leverancier

Besteld bij Top Sellerie (www.topsellerie.nl). Op de website is het mogelijk om je uitvoering zelf samen te stellen:

  • kleuren
  • verhoogd / verlaagd
  • materiaal
  • met of zonder gel vulling

Er is echter bijna altijd een aanbieding van bepaalde uitvoeringen (veelal de meer voorkomende, zwart met of zonder gel). Als deze er tijdelijk niet is loont het te wachten: met een paar weken komen de aanbiedingen weer terug.

Het zadel wordt per post thuisbezorgd: let wel op de extra verzendkosten die tevoorschijn komen bij het bestellen.


Ervaring

Levering door top-sellerie probleemloos. Het zadel is netjes verpakt (enorme doos, afgevuld met schuimvlokken) en netjes afgewerkt.

Na plaatsen geprobeerd, en de zit is prima: door de extra rand in het zadel heb je als berijder niet meer het geschuif over het zadel, maar krijg je een mooi vast punt in je onderrug. Ik merk persoonlijk niet direct het voordeel van de Gel-vulling, maar kan probleemloos dagen achtereen rijden…

Update voorjaar 2016: 

Ik heb een uitstapje gedaan naar een Corbin zadel, omdat de gelegenheid zich voordeed en omdat ik de indruk kreeg dat het Top-Sellerie zadel ‘zachter’ werd. Het Corbin zadel heb ik na een korte proef periode weer van de hand gedaan, vooral omdat ik over het leren zadel alle kant op schoof. Zelfs het zetten van leren zitvlakken in mijn textiel broeken hielp hier niet tegen.

Vervolgens ben ik met het Top Sellerie zadel langs een bedrijf gegaan dat in bekledingen doet (Meneer Sam te Apeldoorn) waar ik het vervolgens heb achtergelaten voor het opnieuw vullen. Wat een verschil! Voor iet meer dan 100 euro is het nogal slappe originele schuim vervangen door een nieuwe (hardere) laag schuim. Het originele gel-pack is blijven zitten. Nu zit het zadel weer zoals origineel een aanrader…