De afgelopen jaren heb ik beroepshalve nogal wat kilometers asfalt versleten. Helaas kan ik mijn werklocaties meestal niet zelf uitkiezen en zo mag ik nogal eens aansluiten in de file.

Zo kwam het in het voorjaar van 2008 zover dat ik in de file stond op de A1, vervolgens bij het tankstation geconfronteerd werd met een diesel-prijs van meer dan 1 euro 35 en daarna weer vrolijk mocht aansluiten in dezelfde file! Hierin de aanleiding gevonden om nu toch eindelijk dat motor-rijbewijs maar eens te gaan halen.

Zomer 2008 lessen genomen en 3 november 2008 mijn AVD examen met goed gevolg afgelegd. Omdat ik al even aan het shoppen was geweest was op dat moment mijn keuze ingeperkt tot drie modellen: plaats 1 voor de BMW R1200 RT, plaats 2 voor de Yamaha FJR 1300A en plaats 3 voor een Honda ST 1300.

Ik zocht een motor waarop ik comfortabel dagelijks een paar honderd kilometers kan rijden. Omdat ik eigen baas ben kan ik hem ook nog eens fiscaal aantrekkelijk rijden.

Zo was mijn eerste keus eigenlijk een BMW R1200RT (oogt erg comfortabel), maar ik wilde wat vergelijking hebben alvorens de knoop door te hakken.
Eerst de FJR gereden en erg enthousiast, maar goed dan een week later de BMW…

Na een uur rijden heb ik de BMW geparkeerd en ben meteen naar de Yamaha dealer teruggegaan en heb de koop gesloten…

22 November mocht ik hem dan ophalen: de Yamaha FJR 1300A Silver tech